ΠΟΛΙΤΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ βούτυρο
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 7 αυγά
  • 250 γρ γάλα
  • 375 γρ αλεύρι
  • 250 γρ ινδική καρύδα
  • 200 γρ φουντούκια
  • 25 γρ μπέικιν
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος 35%
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το βούτυρο και την ζάχαρη. Όταν λιώσει το βούτυρο το αφαιρούμε από την φωτιά. Το βάζουμε σε μπωλ και το ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά λίγο-λίγο, το κοσκινισμένο αλεύρι και στο τέλος προσθέτουμε το μπέικιν. Το ψήνουμε σε τσέρκι σε 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Για την κρέμα

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει.

Αφού κρυώσει η βάση μας, την ξεφορμάρουμε, αλείφουμε με την κρέμα και  διακοσμούμε με τα φουντούκια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε πρώτα την βάση του γλυκού ρίχνοντας τα μπισκότα στο μούλτι.

Τα σπάμε λίγο σε μικρά κομματάκια (όχι σε σκόνη) και αφού έχουμε ζεστάνει το βούτυρο το ανακατεύουμε με το μπισκότο, το πατάμε σε ένα στρογγυλό τσέρκι 24 cm.

Για την κρέμα

Χτυπάμε το τυρί κρέμα στο μίξερ να αφρατέψει.

Ρίχνουμε την ζάχαρη, κατόπιν το νερό με την ζελατίνα, το ξύσμα και το λεμόνι.

Εξακολουθούμε να χτυπάμε ρίχνοντας την κρέμα γάλακτος σιγά σιγά.

Μόλις το μείγμα αφρατέψει και φουσκώσει είναι έτοιμο.

Το αλείφουμε πάνω από την τάρτα και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει περίπου μία ώρα.

Κατόπιν το διακοσμούμε με την αμαρένα.

ΥΛΙΚΑ

  • 250γρ τυρί κρέμα
  • 75γρ γιαούρτι στραγγιστό 10% λιπαρά
  • 30 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 25 γρ ζελατίνη σκόνη
  • 25 ml νερό
  • 450 γρ κρέμα γάλακτος 35%

Για τη βάση

  • 500 γρ μπισκότο DIGESTIVE
  • 150 γρ βούτυρο

Για τη γαρνιτούρα

  • 250 γρ αμαρένα

CHEESECAKE ΚΡΕΜΑ