ΥΛΙΚΑ

  • 250γρ τυρί κρέμα
  • 75γρ γιαούρτι στραγγιστό 10% λιπαρά
  • 30 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 25 γρ ζελατίνη σκόνη
  • 25 ml νερό
  • 450 γρ κρέμα γάλακτος 35%

Για τη βάση

  • 500 γρ μπισκότο DIGESTIVE
  • 150 γρ βούτυρο

Για τη γαρνιτούρα

  • 250 γρ αμαρένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε πρώτα την βάση του γλυκού ρίχνοντας τα μπισκότα στο μούλτι.

Τα σπάμε λίγο σε μικρά κομματάκια (όχι σε σκόνη) και αφού έχουμε ζεστάνει το βούτυρο το ανακατεύουμε με το μπισκότο, το πατάμε σε ένα στρογγυλό τσέρκι 24 cm.

Για την κρέμα

Χτυπάμε το τυρί κρέμα στο μίξερ να αφρατέψει.

Ρίχνουμε την ζάχαρη, κατόπιν το νερό με την ζελατίνα, το ξύσμα και το λεμόνι.

Εξακολουθούμε να χτυπάμε ρίχνοντας την κρέμα γάλακτος σιγά σιγά.

Μόλις το μείγμα αφρατέψει και φουσκώσει είναι έτοιμο.

Το αλείφουμε πάνω από την τάρτα και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει περίπου μία ώρα.

Κατόπιν το διακοσμούμε με την αμαρένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *